Skip to content

Polttoainehintojen korotukselle loppu!

Polttonesteiden hinnan noustua kohtuuttomalle tasolle Malmin ilmailukerho ry. on vuokrannut yhdistyksen käyttöön lentotukialuksen HMS Ark Royal.

Kerhon tankkaustoiminta on 1.4. alkaen siirretty lentotukialukselle, jonne toimitetaan verotonta polttoainetta EU:n ulkopuolelta. Kerholaisten kouluttaminen tukialustoimintaa varten on jo aloitettu.

Lentotukialus on ankkuroitu Helsingin edustalle Suomen aluevesirajan ulkopuolelle. Keulastaan ankkuroitu alus pysyy jatkuvasti tuulen suuntaan kääntyneenä, joten nousut ja laskut pystytään aina suorittamaan turvallisesti vastatuuleen. Mikäli tukialuksen kiitotie olisi ilma-alukselle liian lyhyt, tarvittaessa laiva irrotetaan ankkurista, ja sitä voidaan ajaa 40 solmun nopeudella, jolloin lentoonlähdöt ja laskut voidaan suorittaa lähes paikallaan pysyen. Varmuuden vuoksi kerhon koneisiin asennetaan kuitenkin koukut jarruvaijerin käyttöä varten.

Muistutamme että valtakunnanrajan ylittäminen edellyttää kirjallisen lentosuunnitelman jättämistä tuntia ennen arvioitua rajanylitysaikaa. Lentotukialukselta voi myös ostaa verovapaata alkoholia ja tupakkaa. Tulli ja rajavartiolaitos päivystävät raja- ja tullitarkastuksia varten kentän virallisina aukioloaikoina.

Tukialuskelpuutuksia varten järjestämme teoriapitoisen koulutuspäivän tänään 1.4. klo 12 alkaen kerhohuoneella, tilaisuudessa voi myös varata itselleen koululennot lennonopettajan kanssa. Koska jarruvaijerikoukkujen asennus tehdään seuraavan 100 tunnin huollon yhteydessä huoltoseisokkien minimoimiseksi, olemme varautuneet tarjoamaan kotimaista F/A-18-kalustoa koulutuskäyttöön tarvittaessa. Koululennot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä joten kannattaa olla hyvissä ajoin paikalla!

Lisätietoja antaa ilmailukerhon tukialuspäällikkö Ilari L. Lappi, ilari.l.lappi (at) mik.fi.

Alkuperäinen lehdistötiedote [PDF]

 

Aihe: Kalusto, Uutiset.

Tags: , , , , , , , , , , , ,