Skip to content

Kirkkaat pakkaspäivät lähestyvät

CTL:n ruutu aurattuna

Vuodenvaihteen jälkeen rupeaa taas kirkkaina pakkaspäivinä olemaan hyviä lentokelejä. Talvilentäminen kuitenkin eroaa kesällä lentämisestä, joten lennon valmisteluun sekä lennon jälkeisiin toimenpiteisiin tulee varata hyvin aikaa. Jotta koneet pysyisivät lentokelpoisina, muistakaa aina lennon jälkeen laittaa siipi- sekä peräsinpussit paikalleen, ellei toisin ole sovittu seuraavan lentäjän kanssa! Lämpötilan käydessä nollan lähettyvillä, jäätyy lumi koneen paljaisiin siipiin todella hyvin, jolloin kone on pakko viedä sisälle sulatettavaksi.

Tapaninpäivänä CTL ja COX tuotiin sisälle sulamaan, jolloin koneitten ruudut aurattiin kokonaan auki, kiitos tästä päivystäjälle!

Talvilentotoiminnan opas on hyvä kerrata aina talvilentokauden alussa… 🙂

Hyviä lentokelejä!

T. MIK Kalusto

Aihe: Uncategorized.