Skip to content

STL:n käyttöönotto viivästyy edelleen

Uuden koneen saaminen liikenteeseen on ollut byrokraattisista syistä kovin nihkeää. Kone itsessään on ollut jo tovin valmis taivaalle, mutta paperit eivät. Lienee tarpeen hieman valottaa tilannetta jäsenistölle laajemminkin.

Koneen saavuttua se piti ensin saada poistetuksi Itävallan rekisteristä. Se taas edellytti koneen mukana Suomessa käyneiden paperien toimittamista Austro Controlliin. Homma oli kuitenkin hoidossa 12.6. ja todistus tästä Trafilla seuraavana aamuna.  Koneen viimeinen omistaja oli Itävallan rekisterissä Diamond Aircraft ja meidän kauppakirjassamme Diamond Financial Services. Tämä oli omiaan aiheuttamaan harmitusta Suomen viranomaisessa ja todistus omistusoikeuden siirrosta saatiin Itävallasta vasta maanantaina.

Viranomaisella meni tiistaipäivä ihmetellessä kelpaako tämä uusi todistus. Kelpasi. Erityiskiitokset Matti Mesimäelle Trafin Rovaniemen yksikköön, joka viimein hoiti virka-aikansa ylittäen koneen kotomaamme ilma-alusrekisteriin eilen eli tiistaina 18.6. No, tämähän ei vielä riittänyt, koska koneen lentokelpoisuustodistuksen kirjoittaa Trafin yksikkö Kumpulantiellä Helsingissä. Ensimmäinen edellytys tähän on koneen rekisteröinti, joten lentokelpoisuustodistusta täytyy edelleen odotella, vaikka meillä olikin todistus koneen lentokelpoisuuden tarkastamisesta Itävallasta.

Tietysti kaikkeen tuo oman mausteensa myös loma-aika ja kesän pikku ruuhkaset, jotka entisestään hidastavat byrokratian rattaiden pyörimistä. Yritämme parhaamme mukaan edistää koneen mahdollisimman nopeaa käyttöön saattamista, mutta toivomme samalla kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä, jos ja kun ensimmäiset varaukset peruuntuvat.Mutta ei se enää kaukana ole!

 

Antti, OH-STL:n kalustovastaava

Aihe: Jäsenuutiset, Kalusto.