Skip to content

Varausetiketti ja varausten tehokkuus

Kaluston varaus

Kaluston varaus

Varauskirja on lähiaikoina ollut varsin täynnä ja tämä on vaikeuttanut koneiden saatavuutta. Pyytäisimme huomioimaan muut varauksia tehdessä. Varaukseen voi myös kirjoittaa lennon tarkoituksen. Esimerkiksi lento Kuressaareen. Tällöin voi helpommin muiden kanssa sopia että kone vapautuu mikäli sää etelän suunnalla on huono ja konetta voidaan käyttää muuhun lentämiseen.  Lähiaikoina koneet ovat olleen varattavissa lähinnä samalle päivälle kun varauksia on peruuteltu samana päivänä ja Malmilla vallitsee CAVOK. Tämä on johtanut siihen että koneet ovat seisoneet vaikka keliä olisikin riittänyt vaikka paikallisemmille lennoille.

Samoin varauksen pituuteen kuuluu kiinnittää huomiota. Varauksen alkaessa lentoa edeltävät valmistelut on syytä olla jo tehtynä valmiiksi poislukien toki koneella tehtävät tarkistukset. Myöskin pituutta ei kannata varauksella ottaa enempää kuin tarvitsee. Tarkoitus ei toki ole ottaa niin tiukkoja varauksia että joutuu kiireellä palaamaan malmille, mutta järkeä kannattaa käyttää.

Hyviä loppukesän lentoja

Niko Ikonen
Koulutusvastaava

Aihe: Jäsenuutiset.