Skip to content

Lentolupakirjalla vapautta ja mukavuutta matkustamiseen

Yksi moottorilentäjän lupakirjan tuomista mahdollisuuksista on matkalentäminen. Miltä kuulostaa omaan aikatauluun sopiva vierailu Viron rantakaupungissa Pärnussa vain reilun tunnin lentomatkan päässä? Tai vaikka juhannuksen vietto pienellä ja rauhallisellä Ruhnun saarella? Entä vierailu välimerellä käyden läpi Venetsian, Monacon sekä Pulan? Yksityislentäjän lupakirja tarjoaa mahdollisuuden kaiken tähän ilman, että lupakirjaa ja lentokonetta tarvitsee hyväksyttää erikseen jokaiseen maahan. Ero lentääkö Rovaniemelle vai Liettuan Kaunasiin on olematon. Jos taas kaipaa matkaseuraa, niin sitä on helppo löytää kerhostamme. Järjestettyjen matkalentojen lisäksi kerhoilloissa on monesti tarjolla paikkoja koneisiin. Matkalentäminen aluksi kokeneemman kanssa tuo myös helppoutta ja turvallisuutta. Jos kiinnostaa lukea kerholaistemme matkoista niin niitä on kerätty Matkakertomukset sivulle. Suosittelen myös tutustumaan Santeri Lehtosen tekemään matkakertomukseen viime vuoden reissultamme Latviaan

Muista myös että maksat koneen vuokran vain ilma-ajasta minimitunnit huomioiden.  Et siis maksa vuokraa kun kone on kohdekentän asematasolla ja itse olet nauttimassa illallisesta.


Niko Ikonen
Koulutusvastaava
Malmin Ilmailukerho ry

Aihe: Uutiset.