Skip to content

MIKin ATO-projekti etenee

Malmin ilmailukerho kouluttaa tulevaisuudessakin. Näemme merkittävänä tekijänä kerhomme elinvoimaisuudelle sekä koko harrastajamäärän ylläpitämiselle että koulutamme uusia lentäjiä edullisesti jatkossakin. Toimitimme koulutusohjelmamme TraFille viime viikolla.  Tavoitteenamme on, että kaikki ohjelmat ja käsikirjat ovat hyväksyttynä syksyyn mennessä.

Eräs merkittävin uusi koulutusohjelma on LAPL(A), joka tulee tarjoamaan edullisen tavan päästä lentämisen maailmaan tarjoten kuitenkin suoran päivityspolun muihin lupakirjaluokkiin. Vain 30 lentokoulutustunnilla voi saavuttaa lentolupakirjan, joten tämä laskee aloituskustannuksia noin 11 000 eurosta noin 7 000 – 8000 euroon. LAPL(A)-lupakirjalla voi lentää kaikkia kerhon koneita, sillä se sallii enintään 4 paikkaisilla ja alle 2000 kg lentoonlähtöpainon omaavilla 1 moottorisilla mäntämoottorikoneilla lentämisen. Uudelle lentäjälle on vain 1 rajoitus eli vaaditaan 10 tuntia kokemusta ennen matkustajien kyytiin ottamista, mutta sen lentää nopeasti pois rajoittamasta.

 

Aihe: Uutiset.