Skip to content

Vetoaisan kanssa pitää olla huolellisempi!

IMG_0754-netti
Kahteen STL:n potkurin lavan jättöreunaan on ilmestynyt hankausjälkiä joiden alkuperä on selvästi vetoaisa, ja syynä koneen huolimaton maakäsittely. Nämä saadaan huollon yhteydessä paikattua epoksilla, mutta jokainen konetta käsittelevä on velvollinen huolehtimaan että tällaisia vaurioita ei synny. STL:n ja SRH:n vetoaisoihin on asennettu solukumieristettä ettei metalli osuisi suoraan lapaan, mutta tämäkään ei poista sitä että koneen käsittelyssä on oltava tähän astista tarkempi: vetoaisaa ei saa päästää hinkkaamaan lapoja. Riski on suuri etenkin hallin ovien kiskoja ylitettäessä.

EDIT: STL:n siivenkärki on myös maakäsittelyssä osunut johonkin ja siinä on kohtalaiset jäljet. Yksikään mainituista tapauksista ei ole johtanut ilmoitukseen vahingon aiheuttajan toimesta. Tämä paitsi osoittaa erittäin huonoa ilmailutapaa, voi myös olla todella vaarallista esim. ilmassa tapahtuvan potkurin hajoamisen myötä. Hallitus ja kalustotiimi paheksuvat asiaa ja kehottavat jokaista lentäjää huolellisuuteen. Vahinkoja sattuu. Niistä ei rangaista. Suoraselkäiseen toimintaan sen sijaan olemme kaikki velvollisia.

Aihe: Jäsenuutiset, Kalusto.