Skip to content

Ilmatilamuutokset julkaistu AIP:ssä

Marraskuun 13. päivänä voimaan tulevat suuret ilmatilamuutokset on nyt julkaistu AIP amendmenttina, joka on luettavissa osoitteessa https://ais.fi/ais/eaip/amdt/index.htm kohdassa
WEF 13 NOV 2014.

Screen Shot 2014-09-21 at 19.27.10Uusia ANC 1:500 000 karttoja ei ole vielä saatavana, niitä odottaessa pitää tyytyä kotitekoiseen eksemplaariin – klikkaa suuremmaksi. Karttapohja on Maanmittauslaitoksen vapaata digitaalista aineistoa (Yleiskartta 1:1 milj.), ilmailutietojen lähteenä on AIP amendmentissa esitetyt listaukset, joista koordinaattiaineisto on konvertoitu xml-formaattiin taulukkolaskentaohjelmalla.

Helsinki TMA lower (valvomattoman yläraja edelleen 1300 FT MSL) salmiakki-kuvio suurenee, mikä on erityisesti huomioitava Porvoon, Hyvinkään ja Nummelan lähimaastossa, samoin Sköldvikin jalostamon tienoilla, josta löytyy myös uusi kieltoalue P30. Lähes kaikkien kenttien VFR-ilmoittautumispaikat menevät uusiksi, esimerkiksi MANSE löytyy jatkossa Turusta.

Lataa tästä operatiiviseen käyttöön tarkoitettu A3-kokoinen Finavian pdf-muotoinen Helsinki VFR-kartta 1:250 000.

Epävirallinen koko Suomen 1:1000 000 kartta, jossa voi olla virheitä.

Aihe: Uncategorized.

Tags: , , , , ,