Skip to content

Mielenilmaus Malmin lentoaseman puolesta perjantaina 22.5.2015 klo 12

Liikenneministeri Risikko perusti joulukuussa kaksi työryhmää tutkimaan Malmin jatkoa ja korvaavan kentän paikkaa. Työryhmän 1 raportti valmistui ja julkaistiin maanantaina 18.5. (ks. http://www.malmiairport.fi/18-5-2015-malmi-tyoryhma-esittaa-lentoasemalle-lisaaikaa/)

Raportin keskeinen sisältö on kestävä ratkaisu Malmille. Ykkösvaihtoehto, että valtio lunastaa alueen kaupungilta (maanvaihto myönteinen keino) tai vähintään, että jatko turvataan, kunnes korvaava kenttä on löytynyt ja valmis – asuntorakentamisen aikataulu säädetään sen mukaan.

Työryhmän työ sujui hyvässä konsensuksessa, vaikka erimielisyyksiä olikin matkalla. Trafi, Finavia ja Hgin kaupungin edustaja (5/13 ryhmän jäsenestä) ovat ilmoittaneet irtautuvansa JÄLKIKÄTEEN, loppuraportin jo valmistuttua. Asia tiedotettiin Lvm:n taholta – lvm:lla ei ollut edustajaa ryhmässä. Ministeri Risikko ei ole kommentoinut asiaa.

Asiassa on taustalla jotain todella erikoista, ja tiedotteen varsinainen sisältö on jäänyt nyt huomiotta. Tämän edistämiseksi on järjesteillä mielenilmaus Malmin lentoaseman puolesta niin, että valtio ottaa asian uudelleen tutkittavaksi. Ajankohdaksi on suunniteltu perjantai 22.5. klo 12 Smolnan edessä niin, että hallitusneuvottelijat tarttuvat asiaan.

Mielenilmaus tapahtuu Smolnan edessä perjantaina klo 12.

Aihe: Tapahtumat.