Skip to content

STL:n huollosta ja varauksista 22.6.-1.7. (muokattu 24.6.)

Arvoisat ilmailijat,

Jouduimme säätämään viime hetkillä STL:n tulevaa huoltoa viikkoa myöhäisemmäksi. Syynä tähän on se, ettei huoltojakso täyttynyt arvioitua tahtia kansiremontista ja huonoista säistä johtuen. Koska seuraava huolto on 300 h (1200 h) huolto, jossa moottoriin vaihdetaan sen kokonaiskäyntijakson viimeisen kerran suuria ja kalliita osia, kuten kytkin ja vaihdelaatikko, niillä lennetään moottorin iän loppuun saakka. Jos huolto tehdään reilusti etuajassa, kokonaisjakso lyhenee jopa kymmeniä tunteja, mikä tietää kerholle tappioita ja hintoihin korotuspaineita. Välttääksemme tämän, yritetään saada minimissään 1691 h päiväkirjaan 22.6. alkavan viikon aikana. Kurottavaa on n. 18 tuntia, eli vain noin 2,5 h päivää kohti. Tällä hetkellä alkuviikolla on vapaata, ja keltaisin huoltovarausmerkinnöin toteutetut siirretyt varaukset osin varmistamatta. Lähes joka päivälle on varhaisia aamuaikoja vapaana. Myös viikonlopun pitkä varaus poistui muutamien epävarmuustekijöiden vuoksi. Kannattaa siis olla hiirikäsi valppaana ja varata vuoroja! Tervetuloa osallistumaan tuntitalkoisiin, niin saadaan moottori pidetyksi rivissä mahdollisimman pitkään!

Lennokkain kesäterveisin,

Kalustotiimi

Aihe: Jäsenuutiset.