Skip to content

Kerhohuoneen vikataulu

Screen Shot 2016-04-07 at 17.08.25Kerhohuoneen infomonitoriin on talven aikana lisätty sisältöä: varsinaisen vikataulun lisäksi siinä pyörii varauskirjan päivänäkymä, säätietoja ja auringon nousu- ja laskuajat, säätutkakuvaa viiden minuutin stepeillä sekä nav warnings ‑karttasuurennos.

Säätietojen väreistä: Perusväri on keltainen, jotta teksti näkyy mahdollisimman hyvin kerhohuoneen sohvalle. METAR näkyy punaisena, jos sää on alle VMC-minimin D-ilmatilaluokan mukaan. Vihreä vain jos se sisältää sanan ‘CAVOK’. TAF-ennuste on aina keltainen. GAFOR on punainen aina, jos sanomassa on jotain muuta kuin 11/17 O eli “ei pilviä alle 1500 jalan alueilla 11-17”. (Malmi kuuluu alueeseen 13.)

Monitorissa pyörivät tiedot eivät millään tavalla korvaa normaalia lennonvalmistelua, vaan tarkoitus on antaa yhdellä silmäyksellä yleiskuva vallitsevasta tilanteesta.

Päivitys 19.1.2017 – toiminta valvomattomassa G-ilmatilassa

Muutettu säänäytön värejä siten, että näkyvyyden ollessa päivällä 1500m – 5km ja pilvikorkeus (BKN/OVC) 600 – 1400 jalkaa, METAR näkyy oranssilla värillä. Yön vallitessa METAR näkyy näissä olosuhteissa edelleenkin punaisena.

TAF on aina keltainen (puuttuu työkalu jolla purkaa sen sisältö) ja GAFOR-sanoma on aina punainen jos siellä jotain muuta kuin 11/17 O. Sitä kannattaa tulkita. Varsinkin jos siellä on 13 X seassa.

Aihe: Uncategorized.