Skip to content

Ilmailusääpalvelua päivitetty 14.6.

Ilmailusaa.fi -portaaliin on tehty 14.6.2016 päivitys, joka sisältää seuraavat muutokset:

Sää lentopaikalla ja lentoreitillä -osioita on päivitetty erityisesti hakutoiminnon osalta:

  • Euroopan sanomat on lisätty sivuston tietokantaan. Sanomien haku onnistuu käyttämällä hakukenttää sekä myös piirtämällä reittejä Sää lentoreitillä -karttatoiminnon avulla.
  • Hakukenttään voi syöttää pilkulla eroteltuna useamman asematunnuksen kerralla, jolloin haku palauttaa kaikkien kyseisten asemien sanomat. Esim: “EFHK,EFKU,EFRO”. Samalla hakukentän autocomplete-ominaisuus on poistettu.
  • Tietyn sanomahaun tallennus kirjanmerkkinä on nyt mahdollista, osoiterivin urlissa näkyvät haun mukaiset lentopaikat.

Varoitusosion toiminnallisuus on uudistettu seuraavalla tavalla:

  • Lisätty aluevalintamahdollisuus: Suomi, Skandinavia ja Eurooppa. Oletuksena aukeaa Suomi.
  • SIGMET/ARS -varoituksia voi katsella joko erikseen tai yhdessä.
  • Koko sivustolla aukeava voimassaolevien varoitusten punainen popup-ikkuna on muutettu näyttämään ainoastaan Suomen FIR-alueella voimassaolevat varoitukset.

Sivustoon on lisätty käyttäjän “muistaminen” ns. local storage -tekniikan avulla. Sivusto muistaa tietyllä tietokoneella/selaimella mitä käyttäjä on edellisellä kerralla missäkin osiossa katsonut, ja avaa seuraavalla kerralla sivuston kyseisillä valinnoilla.

Sää kartalla -osion valikkojärjestystä on muutettu siten, että ‘Tutka’- valikko on ensimmäisenä. Sivustolle tultaessa säätutkan animaatio aukeaa oletuksena suoraan entisen satelliittikuvan sijasta. Tutka- ja satelliittianimaatiot latautuvat myös oletuksena aina suoraan uusimman havaintohetken kuvaan.

Sääsatelliitin kuviin on lisätty toinen vaihtoehto, ‘Päivänvalo’. Kyseessä on pitkälti samaa informaatiota sisältävä kuva kuin vanhan kuva (nimetty nyt Päivä/Yö), mutta visuaalisesti monipuolisemmin esitettynä.

VIS,CLD,WIND -kartan asemia klikkaamalla avautuu kuvan alle edeltävän 2 tunnin havaintolistaus (AWS-METARien tapauksessa 12 kpl, METARien osalta 4 kpl)

3 vrk -ennustekarttojen ulkoasua on muokattu hieman paksuntamalla painekäyriä siten, että ne ovat paremmin nähtävillä.

Sivusto on ollut 4.2.2016 alkaen virallinen ICAO-lentosäätuotteiden jakelukanava Suomessa. Sivustolla esitettäviin viralliseen lennonvalmisteluun soveltumattomiin lisätuotteisiin (AWS-METARit ja säämallin data) on lisätty huomiotekstit.

Lisätietoa niin uusista kuin vanhoistakin tuotteista ja sivuston toiminnallisuudesta löytyy sivuston päivitetystä ‘Info’- osiosta (oikea yläkulma). Voit antaa edelleenkin palautetta palveluista osoitteeseen ilmailu–at–ilmatieteenlaitos.fi

Aihe: Uncategorized.