Skip to content

Piper Cherokee OH-BAN siirtolentoprojekti Espanjaan

On tarjoutumassa mahdollisuus lentää Piper PA28 OH-BAN Malmilta Malagaan tämän syksyn aikana ja ilmeisesti myös ensi keväänä takaisin. Koneen kotikenttä Espanjassa tulisi olemaan Velez-Malaga, LEAX. Konetta voisi olla mahdollista käyttää myös matka- ja harjoituslentoihin Espanjassa talvikauden aikana.

Lauri Tarkkonen kertoo suunnitelmista lisää kerholla keskiviikkona 10.8. klo 18 alkaen. Taustaa:


Koneen omistajien intresseissä olisi saada kone Espanjaan talveksi.

Vuokrahinnasta käytävät keskustelut ovat auki, ne riippuvat ainakin jossain määrin käytön volyymistä. Esimerkiksi vakuutukset riippuvat enemmän käyttäjien kokemuksesta kuin käyttötunneista.  (Kone ei ole tulossa MIK:in kautta varattavaksi.)

Koska Piper PA28 on monelle “uusi” tuttavuus, niin siihen tarvitaan tyyppikoulutusta. Johan Stude tuntee tämän koneyksilön ja on varautunut järjestämään koulutusta. Jos joku haluaa lentää Piperin tyypit sen jälkeen kun OH-BAN on jo lähtenyt Malagaan, niin Harri Pottonen kykenee järjestämään sen myös Malmilla asuvalla OH-TIL:llä.  Tyypit on mahdollista lentää myös Malagassa, missä Matias Viitanen on luvannut toimia projektin tukena.

Malagaan on hyvät ja varsin edulliset lentoyhteydet, talven sää on siellä kuin Suomen kesää, mutta sateita on kovin niukasti. Espanjalaiset ovat sitä mieltä, että kesällä ei kukaan viitsi lentää pienkoneilla, koska vuoristossa on liikaa termiikkejä, vaan lentotoiminta keskittyy talvikuukausiin. Sen vuoksi kannattaa käyttää talvilomansa lentämiseen Espanjassa. :-).

Tässä vaiheessa selvitellään löytyykö kerholaisia jotka ovat valmiita osallistumaan sekä matkalentoon EFHF – LEAX ja lentoihin Espanjassa. Matkalentoa ei ole pakko tehdä suorinta tietä, vaan jos kiinnostuneita lentäjiä löytyy niin matkan voisi tehdä OH-STL:n hyväksi kokeiltua reseptia seuraten. Vastaavasti lennot Espanjassa voisivat olla joko lentämistä lähialueella tai päivän lentoja eri puolille tai sitten pitempiä, mutta joissa lähtö ja paluukenttä olisi LEAX.

Kiinnostuksesta voi ilmoittaa myös sähköpostilla (lauri.tarkkonen@gmail.com), lisäksi keskustelupalstalla voidaan aloittaa tähän liittyvä juonne.

Aihe: Jäsenuutiset.