Skip to content

Part-NCO tuli voimaan

EASAn ei-kaupallista lentotoimintaa koskeva asetus (Part-NCO) tuli voimaan 25.8.2016. Trafi on julkaissut VFR-ilmailijoille tarkoitetun itseopiskelupaketin. Iso joukko vanhoja määräyksiä on kumottu, käytännössä muutoksia on esimerkiksi pelastusliivien vaatimuksiin. TAFfien ja METARien tulkintaa VFR-lennon aloittamisen kannalta on täsmennetty. Ilma-aluksen päällikön velvollisuuksia on tarkennettu.

“Ko. julkaisu on tehty helpottamaan uusien lentotoimintaa koskevien ns.part NCO-vaatimusten sekä ilmailumääräyksen OPS M2-11 kansallisia ilma-aluksia koskevien vaatimusten itseopiskelua ja kouluttamista niin uusille kuin vanhoille lentäjille. Ennen kirjasen enempää käyttöä lue ajatuksella alkusanat ja kirjasen lukuohje, jotta tiedät, mitä dokumentissa on, mitä siinä ei ole sekä kuinka kirjasta tulisi lukea. Kirjasen kehitysehdotuksia ja mahdollisia virheilmoituksia voi lähettää osoitteeseen yleisilmailu (at) trafi.fi.”

Lentotoimintavaatimukset – yleisilmailu

Lisätietoja: www.trafi.fi/ilmailu/lentotoiminta/ei-kaupallinen_lentotoiminta

 

Aihe: Jäsenuutiset.