Skip to content

Kutsu Malmin lentokenttäyhdistyksen tiedotustilaisuuteen

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jonka Malmin lentokenttäyhdistys ry järjestää Malmin lentoaseman terminaalin aulassa huomenna lauantaina 3.12.2016 klo 15.00.

Tiedotustilaisuudessa käsitellään Malmin lentokentän toimintaa vuodenvaihteen jälkeen.

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan 1.12.2016 vuokrata osan Malmin lentokentän alueesta Malmin lentokenttäyhdistys ry:lle, joka toimii lentokentän pitäjänä 1.1.2017 alkaen. Malmi toimii vastaisuudessa valvomattomana lentopaikkana mahdollistaen yleisilmailun harjoittamisen maamme pääkaupungissa. Sopimus on kolmivuotinen. Helsingin kaupunki tavoittelee asuntorakentamisen ensimmäisen vaiheen aloittamista lentokentällä vuonna 2020.

Helsingin kaupunki vuokraa Malmin lentokenttäyhdistykselle runsaan 39 hehtaarin suuruisen alueen lentokentän länsiosasta. Tähän kuuluu pohjois-eteläsuuntainen pääkiitotie, jota käytetään jatkossa operointiin. Itä-länsisuuntainen poikittaiskiitotie suljetaan. Koska toiminnan painopiste muuttuu, kentän maaliikenteeseen tulee joitakin muutoksia.

Sopimus väliaikaiskäytöstä sallii myös alueen käyttämisen erilaisiin tapahtumiin sopimuskaudella erikseen sovittavina ajankohtina.

Lentokenttäyhdistys on jättänyt lokakuussa lentokentän pitolupahakemuksen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Asian käsittely etenee, ja Trafi määrittää toiminnan reunaehdot sekä rajoitukset. Yhdistys on myös neuvotellut ympäristöviranomaisen kanssa lentopaikan ympäristöluvasta.

Malmin lentokenttäyhdistys ry on perustettu 1.9.2016 ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys toimii Helsinki-Malmin lentopaikan pitäjänä ja ylläpitää yleisilmailun toimintaedellytyksiä Helsinki-Malmin lentopaikalla.

Aihe: Tapahtumat, Uutiset.