Skip to content

Malmin Ilmailukerhon ylimääräisen jäsenkokouksen ja syyskokouksen päätöksiä ja muita kuulumisia

Hyvää alkanutta syksyä!

Saimme vihdoin OH-STL:n takaisin huollosta tiistaina ja kone on jälleen varattavissa jäsenten käyttöön. Varsinaisen ECU-vian korjauksen lisäksi myös autopilotti että hieman ärsyttävästi rämisevä ilmanvaihtoventtiili on korjattu.

Mikäli lennostasi konetyypillä on yli 6kk, käythän lentämässä ensin kerhon opettajan kanssa. Lisätietoja koulutus@mik.fi

Huonon lentokelin vallitessa yhdistyksemme piti kaksi kokousta Suomen ilmailuliiton luokkatiloissa Malmilla.

Ylimääräisessä jäsenkokouksessa hyväksyttiin kevätkokouksesta viivästynyt tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus vastuuhenkilöille. Jäsenmäärä oli pysynyt noin 300 henkilössä ja lentokoulutuskysyntää oli enemmän kuin pystyimme tarjoamaan. Taloustilannetta varjosti OH-IHQ ja OH-STL:n kuukausien poissaolot. Tilikausi päättyi noin 21 000 euron tappioihin ennen poistoja.

Syyskokouksessa hyväksyttiin jo keväällä ensimmäistä kertaa esitellyt kerhon uudet säännöt. Kunhan säännöt on saatu PRH:sta läpi, päivitämme ne myös kerhon verkkosivuille. Jäsenkokous myös valtuutti hallituksen avaamaan 20 000 euron limiittitilin vakuutena OH-SRH tasoittamaan tilin saldoa.

Hallitus esitteli tulo- ja menoarvion sekä toimintasuunnitelman kolmella eri tulevaisuusennusteella. Tilanteessa, jossa voisimme jatkaa Malmilla, taloustilanne näytti hallittavalta ilman sopeuttamistoimia. Tilanteessa, jossa joudumme toiselle kentälle arvioissa oli huomattava jäsenmäärän lasku, ja sitä kautta myös lentotuntimäärien laskeminen. Kiinteiden kulujen pysyessä edelleen samoina, maksukyvyn ylläpito vaatii lainojen uudelleen järjestelyä, eli käytännössä maksuajan pidentämistä. Kolmannessa talousarviossa kerho toimisi toisella kentällä kahdella koneella ja SRH myytäisiin. Myynnillä kerho voisi maksaa kaikki velkansa pois ja toki kiinteät kulut myös putoaisivat. Jäsenkokous hyväksyi kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa hyläten kolmannen vaihtoehdon eli koneen myynnin. Mikäli taloustilanne näyttää ennustettua heikommalta hallitus kutsuu kokoon ylimääräisen jäsenkokouksen koneen myymiseksi.

Ensi talven varalle hallitus on etsinyt useilta kentiltä hallipaikkoja koneiden säilyttämiseksi talven yli. OH-IHQ:n moottorin tunnit ovat lähestymässä loppuaan ja kone mahdollisesti sijoitetaan talveksi halliin seisontavakuutuksiin odottamaan moottorin vaihdon suorittamista. OH-STL ja OH-SRH pyritään saamaan kentälle, josta talvilentäminen olisi mahdollista mm. aurauksen ja polttoainejakelun osalta. Lopullinen päätös sijoituspaikoista ensi talveksi on vielä auki. Hallitus pyrkii painottamaan ratkaisussaan keväällä tehdyn kyselyn tuloksia, joissa Nummela oli suosikkikenttä lähes puolella vastanneista. Hallitus haluaa vielä painottaa että ensi talven suunnitelma on erillinen pitkän aikavälin suunnitelmasta.

Malmin toiminnan loppumisen varalle hallitus on myös selvittänyt vaihtoehtoa uudesta kerhotilasta pääkaupunkiseudulta. Saavutettavissa oleva kerhotila mahdollistaisi yhteisöllisen toiminnan ja mm. simulaattoritoiminnan jatkamisen. Myös muita aktiviteettejä ja ilmailuaiheista projektitilaa harkitaan. Päätöksiä asiasta ei ole kuitenkaan vielä tehty ja voimme toistaiseksi jatkaa Malmilla.

Jäsenkokous päätti pitää jäsenmaksut ennallaan. Palkkioita ei makseta hallitukselle tai toimihenkilöille.

Hyviä lentoja ja syksyn jatkoa toivottaa hallitus

Aihe: Jäsenuutiset.