Skip to content

Poikkeusmenettely kelpuutusten voimassaolon jatkamiselle

Traficom on 2.4. antanut päätöksen joka koskee yleisilmailijoiden lupakirjan kelpuutusten jatkamista. Mikäli teillä on mennyt kelpuutus vanhaksi viimeisen kuukauden aikana tai on menossa lähiaikoina, voidaan sitä jatkaa neljällä kuukaudella (enintään 27.11.2020 asti). Nyt on siis hyvä syy tarkistaa kelpuutuksien voimassaolo ja siirtää varmistaa kelpuutusten voimassaolo kesäksi.

Yleisin tapaus on että SEP vanhenee nyt keväällä. Lennonopettaja voi jatkaa kelpuutustanne neljällä kuukaudella, ilman vaadittavia lentoja, mikäli niitä ei ole mahdollista suorittaa koronasta johtuen. Lentäjän on kuitenkin saatava tietopuolista kertausta tietotaitonsa ylläpitämiseksi

Lisätiedot Traficomin päätöksistä

 

Päätös poikkeusten myöntämisestä asetuksen (EU) N:o 2018/1139 artiklan 71(1) nojalla (pdf, 138.27 KB)

Päätös poikkeusten myöntämisestä asetuksen (EU) N:o 2018/1139 artiklan 71(1) nojalla 2.4.2020 (pdf, 351.53 KB)

Aihe: Koulutus.